Πρόγραμμα

TIMEZONE: UTC +2

18:20 - 18:45

Ο εκδημοκρατισμός των τραπεζικών προϊόντων

Συντονιστής: Γιάννης Παπαδημητρίου, Συν-ιδρυτής Κόμβου Καινοτομίας και Ψηφιακής Οικονομίας, Δημοσιογράφος Καθημερινής

O Γιάννης Παπαδημητρίου, Συν-ιδρυτής Κόμβου Καινοτομίας και Ψηφιακής Οικονομίας, Δημοσιογράφος Καθημερινής σε θεματική συζήτηση με τους Ιωάννη Βουγιούκα, Διευθύνων Σύμβουλος Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου και Σταυρούλα Καμπουρίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, ΔΙΑΣ.

Ποιο είναι το μέλλον των συναλλαγών; Πόσο θα αυξηθεί η χρήση του IRIS και πώς επηρεάζει αυτό τους καταναλωτές; Πώς εξελίσσονται τα τραπεζικά προϊόντα και οι υπηρεσίες; Θα υπάρχουν μετρητά σε λίγα χρόνια; Όλες οι απαντήσεις σε αυτό το ενδιαφέρον πάνελ!

18:45 - 19:20

Από την Οικονομία και το Περιβάλλον στην Ψηφιακή Εποχή: Τα σύγχρονα όρια του κοινωνικού αποκλεισμού

Συντονιστής: Τάκης Καραγιάννης, Διευθυντής Επικοινωνίας, ActionAid

Ο Τάκης Καραγιάννης, Διευθυντής Επικοινωνίας της ActionAid σε θεματική συζήτηση με τους Άγγελο Βλαχόπουλο, Διευθυντής Τομέα Τεχνολογίας της IBM,Ελλάδα & Κύπρος, Κατερίνα Ματιάτου, Επικεφαλής Ανάπτυξης της ActionAid και Ευγενία Μπόζου, Επικεφαλής Κυβερνητικών Υποθέσεων & Δημόσιας Πολιτικής για την Google Ελλάδα, Κύπρος & Μάλτα.

Το πάνελ εξετάζει πώς ο κοινωνικός αποκλεισμός παίρνει νέα μορφή στην ψηφιακή εποχή, με τις τεχνολογικές εξελίξεις να αλλάζουν ριζικά τον κόσμο μας. Η ActionAid ανοίγει δημόσια τη συζήτηση για την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη στην τεχνολογία, συνομιλώντας με τις Google και IBM για τις προκλήσεις και τις λύσεις που υπάρχουν.

19:20 - 19:50

Net Zero Cities: Οι αρχές του Νέου Ευρωπαϊκού Bauhaus στην πορεία προς την κλιματική ουδετερότητα.

Συντονίστρια : Έλενα Σιόντη, Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα Αρχιτεκτονικού και Αστικού Σχεδιασμού

Η Έλενα Σιόντη, Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα Αρχιτεκτονικού και Αστικού Σχεδιασμού σε θεματική συζήτηση με τους Θωμά Μπέγκα, Δήμαρχος Ιωαννίνων,  Γεωργία Αϋφαντοπούλου, Διευθύντρια Ερευνών – Αναπληρώτρια Διευθύντρια ΙΜΕΤ ΕΚΕΤΑ, Γιώργος Ιουλιανός,City Finance Specialist, Climate City Capital Hub και Ελισάβετ Μπαργιάννη, Τμήμα Ανθεκτικότητας και Βιωσιμότητας, Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού, Ανθεκτικότητας, Καινοτομίας και Τεκμηρίωσης Δήμου Αθηναίων.

Έξι ελληνικές πόλεις, ανάμεσα στις οποίες και τα Γιάννενα, καλούνται άμεσα να υλοποιήσουν στρατηγικές για την πράσινη μετάβαση. Συζήτηση επί του αξιακού πλαισίου που διέπει αυτήν την πρωτοβουλία, επί των κατευθύνσεων που προτείνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και επί των βημάτων που ήδη δρομολογούνται για την επίτευξη αυτών των κοινωνικών και χωρικών μετασχηματισμών.

19:50 - 20:30

Η ελπίδα της Περιφερειακής Ανάπτυξης

Συντονιστής : Δημήτρης Γερασιμίδης, Δικηγόρος, Νομικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας

Ο Δημήτρης Γερασιμίδης, Δικηγόρος, Νομικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας συντονίζει μια κουβέντα με τους Βασίλειο Γοργόλη, Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ηπείρου, Κωνσταντίνο Καραμάνη, Καθηγητής Οικονομικών και Μέλος Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Σπύρο Μπέκα, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Ιωάννη Σιούλη, CTO, XDigiNet – Member of NextCom Group και Βασίλειο Τσουκανέλη, Εντεταλμένος Εκτελεστικός Σύμβουλος Τράπεζας Ηπείρου.

Ποια είναι η σημερινή δυναμική σήμερα ανάπτυξης της Ηπείρου; Πόσο έχουν εξελιχθεί οι τοπικές επιχειρήσεις και ποιες είναι οι βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν; Βοηθάει η έρευνα και η καινοτομία την εξέλιξη της ή χρειάζονται κι άλλα βήματα για την ενίσχυση του οικοσυστήματος;

10:05 - 10:40

Δομές ενίσχυσης της καινοτομίας

Συντονιστής : Αναστάσιος Βασιλειάδης, Πρόεδρος, Πάρκο Καινοτομίας JOIST

Ο Αναστάσιος Βασιλειάδης, Πρόεδρος, Πάρκο Καινοτομίας JOIST σε θεματική συζήτηση με τους Irida Laçi, Γενική Πρόξενος της Αλβανικής Δημοκρατίας στα Ιωάννινα, Δημήτρη Καμπούκο, Επικεφαλής Προγραμμάτων Καινοτομίας Ideas Forward, Νάσο Κοσκινά, Ιδρυτής POS4work Innovation Hub και Τάσο Κούτλα, Συν-ιδρυτής Κόμβου Καινοτομίας και Ψηφιακής Οικονομίας, Digital Solutions Director, JAKALA

10:40 - 11:00

Το πραγματικό κόστος της επιχειρηματικότητας

Firechat : Νεκτάριος Λιόλιος, Συν-ιδρυτής του The Future Farm και Θανάσης Ναυρόζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος Natech

Ο Νεκτάριος Λιόλιος, Συν-ιδρυτής του The Future Farm συζητάει με τον Θανάση Ναυρόζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος Natech.

11:00 - 11:20

Η Τεχνητή Νοημοσύνη σε δράση: Μία συζήτηση με την IBM

Συζήτηση : Άγγελος Βλαχόπουλος, Διευθυντής Τομέα Τεχνολογίας της IBM Ελλάδας και Κύπρου και Τάσος Κούτλας, Digital Solutions Director στην JAKALA και Συν-ιδρυτής του Κόμβου Καινοτομίας και Ψηφιακής Οικονομίας

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος, Διευθυντής Τομέα Τεχνολογίας της IBM Ελλάδας και Κύπρου συζητάει με τον Τάσο Κούτλα, Συν-ιδρυτής Κόμβου Καινοτομίας και Ψηφιακής Οικονομίας, Digital Solutions Director, JAKALA.

11:25 - 11:55

H επανεφεύρεση του χαρτιού

Συντονιστής : Αγγελος Βάσσος, Διευθυντής, Now - The Creativity Platform

Ο Άγγελος Βάσσος, Διευθυντής, Now – The Creativity Platform σε θεματική συζήτηση με τους Γιώργο Αλεξάκη, Δημοσιογράφος, Υπεύθυνος Οικονομικού Τμήματος news247.gr,  Σοφία Παπαδόπουλου, Δημοσιογράφος, Αρχισυντάκτρια ΑΠΕ-ΜΠΕ  και Γεωργία Χαλάτση, Δημοσιογράφος Ηπειρωτικού Αγώνα.

Online Vs. έντυπο περιεχόμενο – εχθροί ή σύμμαχοι; Πώς μεταβάλλει το διαδίκτυο το δημοσιογραφικό προϊόν; Και πόσο (και με ποιον τρόπο) επηρεάζει η είσοδος της τεχνητής νοημοσύνης την παραδοσιακή δημοσιογραφία; Επαγγελματίες από τον έντυπο και τον ηλεκτρονικό Τύπο σκιαγραφούν τους όρους ενός νέου «συμφώνου συμβίωσης», με στόχο την προσέλκυση του Νέου Αναγνώστη.

12:00 - 12:25

Βελτιστοποίηση της Διαχείρισης Παραγγελιών – Παρακολούθηση, Ανάλυση και Βελτίωση της Εκπλήρωσης Υπηρεσιών

Ομιλητής : Δρ. Μανώλης Μ. Τσαγκάρης, Διευθυντής τμήματος Αναλυτικής Μηχανικής, Performance Technologies

Η επεξεργασία παραγγελιών είναι μια θεμελιώδης λειτουργία σε κλάδους παροχής υπηρεσιών, όπως οι τηλεπικοινωνίες, η τραπεζική και η ασφάλιση. Περιλαμβάνει πληροφοριακά συστήματα που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα της σύγχρονης οικονομίας των υπηρεσιών, από τη στιγμή που ένας πελάτης υποβάλλει μια παραγγελία έως την εκπλήρωση και την παράδοσή της.

Σε αυτήν την ομιλία, θα εξερευνήσουμε το ταξίδι μιας παραγγελίας μέσα από ένα δίκτυο διασυνδεδεμένων συστημάτων επεξεργασίας, αναδεικνύοντας προκλήσεις και τις ευκαιρίες βελτίωσης. Θα παρουσιάσουμε επίσης πώς οι προηγμένες τεχνικές ανάλυσης δεδομένων επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να αποκτήσουν βαθύτερη ορατότητα, να βελτιώσουν τη διαχείριση των διαδικασιών και να βελτιστοποιήσουν τη λειτουργική αποδοτικότητα.

12:25 - 12:45

Το ψηφιακό ταξίδι του Καμπ Νου

Ομιλητής : Άρης Θεοδώρου, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος SDENG ENGINEERING BUREAU

12:45 - 13:20

Που επενδύουν σήμερα τα venture capitals

Συντονιστής : Μιχάλης Στάγκος, Εταίρος, L-Stone Capital

Ο Μιχάλης Στάγκος, Εταίρος, L-Stone Capital σε θεματική συζήτηση με τους Νίκος Αντωνίου, Founding Partner, APEIRON VC, Αντώνιος Ηλίας, Συν-ιδρυτής και Εταίρος, TECS Capital και Κατερίνα Πραματάρη, Founding Partner – UniFund, Καθηγήτρια στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ).

13:20 - 13:45

Το μπρα ντε φερ με την τεχνητή νοημοσύνη

Συζήτηση : Νίκος Μανιάτης, Partner, Head of Technology & Innovation , KPMG και Γιάννης Παπαδημητρίου, συν-ιδρυτής Κόμβου Καινοτομίας και Ψηφιακής Οικονομίας, δημοσιογράφος Καθημερινής

H Tεχνητή Νοημοσύνη επηρεάζει όλες τις πτυχές της ανθρώπινης ζωής και πολλές φορές φαντάζει ως απειλή. 

Ο Νίκος Μανιάτης, Partner, Head of Technology & Innovation , KPMG συζητάει με τον Γιάννη Παπαδημητρίου, Συν-ιδρυτής Κόμβου Καινοτομίας και Ψηφιακής Οικονομίας, Δημοσιογράφος Καθημερινής, για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη αυξάνει την παραγωγικότητα, για το αν την αξιοποιούν οι ελληνικές εταιρείες, και για το ποια είναι τα μοντέλα εκπαίδευσης.

 

13:45 - 14:15

From Farm to Future: Βιώσιμη Πτηνοτροφία στην Ψηφιακή Εποχή / Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΣ

Συντονίστρια : Ελευθερία Μασούρα,Head of Marketing & Communications, Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ

H Ελευθερία Μασούρα, Head of Marketing & Communications, Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ σε θεματική συζήτηση με τους Απόστολο Πατσιά, Προϊστάμενος Χημικού-Μικροβιολογικού Εργαστηρίου, Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ, Δρ. Ευαγγελία Ν. Σωσσίδου, Κτηνίατρος-Διευθύντρια Ερευνών, Ινστιτούτο Κτηνιατρικών
Ερευνών του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Νίκο Τσακανίκα, Μέλος ΔΣ του Α.Π.Σ.Ι ΠΙΝΔΟΣ – Επικεφαλής της Ενεργειακής Μετάβασης και κυκλικής οικονομίας του Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ και Δρ. Βασίλειο Σ. Τσιούρη, Αναπλ. καθηγητής Παθολογίας Πτηνών, Τμήμα Κτηνιατρικής, ΑΠΘ DVM, MSc., PhD, Dipl. ECPVS.

14:45 - 15:15

Placemaking: From Destinations to Thriving Communities

Συντονιστής : Δημήτριος Γεωργίου, Strategy & Transactions Advisory, Deloitte

Ο Δημήτριος Γεωργίου, Strategy & Transactions Advisory, Deloitte σε θεματική συζήτηση με τους Χρόνη Καραχάλιο, Country Director Greece & Cyprus της Novoville Limited Greek Branch, Δρ. Γεώργιο Σμύρη, τ. Αναπληρωτής καθηγητής Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχ. Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Δημήτρη Σταυρακόπουλο, Οραματιστής Ιδρυτής του Hermoupolis Heritage.

Μέσω του placemaking οι προορισμοί, διαφόρων μεγεθών και τύπων, μεταμορφώνονται σε ζωντανές κοινότητες, όπου οι άνθρωποι επιθυμούν και επιλέγουν να βρίσκονται και να αλληλοεπιδρούν. Αυτή η συζήτηση θα εστιάσει στο πως η αρχιτεκτονική, η πολιτιστική κληρονομιά και η τεχνολογία διαμορφώνουν βιώσιμους, συμπεριληπτικούς και ανθεκτικούς τόπους. Μέσα από μια περιήγηση σε αρχαία μνημεία και εγκαταλελλημένα εργοστάσια έως τις μεταβαλλόμενες πόλεις του σήμερα, θα διερευνηθεί το σημείο ισορροπίας μεταξύ ταυτότητας, καινοτομίας και ανθρωποκεντρικής ανάπτυξης.

15:15 - 15:45

Προκλήσεις που προκύπτουν από τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη χρήση του ΑΙ στην Κυβερνοασφάλεια

Ομιλητής : Φώτης Σωφρόνης, Διευθυντής, Κυβερνοασφάλειας, PwC

Στο σύγχρονο ψηφιακό κόσμο οι προκλήσεις της κυβερνοασφάλειας είναι πιο έντονες από ποτέ. Οι απειλές που κρύβονται στο ψηφιακό οικοσύστημα απαιτούν καινοτόμες λύσεις και ισχυρά μέτρα προστασίας. Η τεχνητή νοημοσύνη κατέχει κεντρικό ρόλο ταυτόχρονα ως απειλή αλλά και ως βασικό εργαλείο κυβερνοασφάλειας.

15:45 - 16:15

Εργοστάσια ΤΝ: Χτίζοντας την επόμενη μέρα με ανοιχτά δεδομένα και κοινότητες

Συντονιστής : Αλέξανδρος Μελίδης, Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ

O Αλέξανδρος Μελίδης, Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ σε θεματική συζήτηση με τους Μιχάλη Βαφόπουλο, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος Linked Business AE (LB), Πάνο Λουρίδα, Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης ΕΔΥΤΕ, Καθηγητής, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας,Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη Μαρία Παπαδοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια, Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Κλασικές Σπουδές, Εργαστήριο ΤΑΛΩΣ, Τεχνητή Νοημοσύνη για τις Ανθρωπιστικές και τις Κοινωνικές Επιστήμες, Παν/μιο Κρήτης.

Η έγκριση του ελληνικού AI Factory “Φάρος” και η ένταξή του στα πρώτα επτά εργοστάσια Τεχνητής Νοημοσύνης της Ευρώπης δημιουργεί νέες προοπτικές για την ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών AI στην Ελλάδα. Το πάνελ φέρνει σε διάλογο εκπροσώπους από το δημόσιο, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τη νομική έρευνα και την αγορά για να συζητήσουν πώς οι κοινότητες ανοιχτού λογισμικού και τα ανοιχτά δεδομένα μπορούν να διαμορφώσουν ένα οικοσύστημα που θα διασφαλίζει τη δημόσια αξία των AI υποδομών. Θα εξεταστούν ζητήματα όπως η ισότιμη πρόσβαση, η διαφάνεια και η διακυβέρνηση δεδομένων για την ανάπτυξη εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον στους τομείς της υγείας, της ελληνικής γλώσσας, του πολιτισμού και της βιώσιμης ανάπτυξης. 

 

16:20 - 16:55

Oι πολλαπλές πτυχές της Τεχνητής Νοημοσύνης

Συντονιστής : Ιωάννης Παπαχρήστος, Υποψήφιος διδάκτορας Uoi/Harvard - Διευθύνων Σύμβουλος/Ιδρυτής του TEDx Mavili Square

Ο Ιωάννης Παπαχρήστος, Ιωάννης Παπαχρήστος, Υποψήφιος διδάκτορας Uoi/Harvard – Διευθύνων Σύμβουλος/Ιδρυτής του TEDx Mavili Square σε θεματική συζήτηση με τους Dr. Γιώργο Γουδέλη, Head of Analytics and AI, PwC Greece, Μάνο Μακρομάλλη, Πρόεδρος, ΣΕΚΕΕ, Νίκο Μποτίνη, Εμπορικός Διευθυντής Ελλάδα, Κύπρος, Μάλτα Cisco , Γιώργο Νώλη, Διευθύνων Σύμβουλος της Lancom και  Γιάννη Τσαλπαρά, Financial Health Advisor | Διευθύνων Σύμβουλος & Ιδρυτής ,Tsalparas advisory “Insurance & Financial services”

16:55 - 17:30

Αναζήτηση, διατήρηση & εξέλιξη ταλέντων σε εποχή προκλήσεων & αλλαγών

Συντονιστής : Μιχάλης Μωραΐτης, Strategist and C-Level executive / Business & Digital Transformation Global Leader

Ο Μιχάλης Μωραΐτης,Strategist and C-Level executive / Business & Digital Transformation Global Leader σε θεματική συζήτηση με τους Μαρία Μουζακίτη, Head of Culture and Internal Communications, Snappi Bank, Ευαγγελία Σταύρου, Ανώτερη Βοηθός Διοικητικής Υποστήριξης & Ανθρώπινου Δυναμικού, TeamViewer Greece EPE, Αναστάσιο Φούκη, HR Manager, Terracom και Στέλιο Φρέστα, HR Generalist στην ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.

H συζήτηση  θα εστιάσει στην αναγκαιότητα στρατηγικών για την αναζήτηση και διατήρηση ταλέντων σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον μεγάλων απαιτήσεων και τεχνολογικών καινοτομιών. Επίσης θα συζητηθούν οι  προκλήσεις που προκύπτουν από τον αυξανόμενο ανταγωνισμό και τις αλλαγές στις εταιρικές κουλτούρες. Η εξέλιξη και η καλύτερη δυνατή τοποθέτηση του ανθρώπινου δυναμικού είναι κρίσιμη για την προσαρμογή και την καινοτομία. Η συζήτηση θα αναδείξει βέλτιστες πρακτικές καθώς και θα προβληματίσει όλους για το τι πρέπει να κάνουν την επόμενη ημέρα για να κερδίσουν το στοίχημα της αλλαγής.

17:50 - 18:30

Κερδίζοντας την μάχη, η τέχνη της ανθεκτικότητας

Συντονιστής: Δημήτρης Ζαχαράκης, Συν-ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Terracom S.A.

Ο Δημήτρης Ζαχαράκης, Συν-ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Terracom S.A. σε θεματική συζήτηση με τους Δρ. Ευάγγελο Κοσμίδη, CEO & General Partner, Loggerhead Ventures Fund, Θύμιο Παπαδόπουλο, Υπεύθυνος Στρατηγικής Ομίλου, Olympia Group και Αντώνιο Φιοράκη, CEO της Protio.

18:30 - 18:50

Ο νέος καταναλωτής γαστρονομίας

Ομιλητής : Τάσος Αντωνίου, Ιδρυτής @MamaPeinao.gr, Creative Director @Wise Concepts

Ο Τάσος Αντωνίου παρουσιάζει για τον νέο καταναλωτή γαστρονομίας.

18:50 - 19:15

Ψηφιακά εργαλεία & Πολιτισμός: Καινοτομία με ανθρωποκεντρική προσέγγιση

Συζήτηση : Έλενα Μαυρομιχάλη, Strategist – Σύμβουλος για τον Πολιτισμό στο Γραφείο Πρωθυπουργού και Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος, Επικεφαλής, Έδρα UNESCO για την Έρευνα του Μέλλοντος, ΙΤΕ | Πρόεδρος, MOMus

Η Έλενα Μαυρομιχάλη, Strategist – Σύμβουλος για τον Πολιτισμό στο Γραφείο Πρωθυπουργού σε θεματική συζήτηση με τον Επαμεινώνδα Χριστοφιλόπουλο, Επικεφαλής, Έδρα UNESCO για την Έρευνα του Μέλλοντος, ΙΤΕ | Πρόεδρος, MOMus.

Πώς σχεδιάζονται τα εργαλεία και οι πλατφόρμες για τον πολιτισμό; Ποια είναι η αξία τους και πώς χρησιμοποιούνται από τις ιδιωτικές εταιρείες τεχνολογίας και τα μουσεία; Πώς η τεχνολογία από αυτοσκοπός μπορεί να γίνει καταλύτης για την πολιτιστική εμπειρία; 

19:15 - 19:40

Ο ρόλος των ανερχόμενων οικοσυστημάτων στην Ευρώπη και την Ελλάδα

Συζήτηση : Αλέξανδρος Σ. Κρητικός , Καθηγητής Οικονομικών/ Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου στο DIW Berlin,Γιάννης Παπαδημητρίου, Συν-ιδρυτής Κόμβου Καινοτομίας και Ψηφιακής Οικονομίας, Δημοσιογράφος Καθημερινής και Τάσος Κούτλας, Συν-ιδρυτής Κόμβου Καινοτομίας και Ψηφιακής Οικονομίας και Digital Solutions Director στη JAKALA

Ο Αλέξανδρος Σ. Κρητικός , Καθηγητής Οικονομικών/ Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου στο DIW Berlin συζητάει μαζί με τους Τάσο Κούτλα, Συν-ιδρυτής Κόμβου Καινοτομίας και Ψηφιακής Οικονομίας, Digital Solutions Director, JAKALA και Γιάννη Παπαδημητρίου, Συν-ιδρυτής Κόμβου Καινοτομίας και Ψηφιακής Οικονομίας, Δημοσιογράφος Καθημερινής

19:40 - 20:05

Χρηματοοικονομική Ενδυνάμωση. Είναι πραγματικά εφικτή;

Ομιλήτρια : Νίκη Μ. Χίου, Aναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος, Snappi

Ανακαλύψτε πώς η Snappi, η πρώτη ελληνική neobank με τραπεζική άδεια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στοχεύει στην ενδυνάμωση των ανθρώπων και των τοπικών κοινοτήτων μέσα από μια εύκολη, ασφαλή και πελατοκεντρική τραπεζική εμπειρία. Γιατί η ιδανική στιγμή είναι τώρα – και πώς θα αναδιαμορφώσει το μέλλον της χρηματοπιστωτικής συμπερίληψης;

20:05 - 20:30

Σημειώσεις από μία διστακτική ιδρύτρια

Ομιλήτρια : Nina Mohanty, Ιδρύτρια της Bloom Money

Στο κλείσιμο του συνεδρίου, η Nina Mohanty, ιδρύτρια της Bloom Money, μοιράζεται μια ειλικρινή και βαθυστόχαστη ανασκόπηση της πραγματικότητας πίσω από τη δημιουργία μιας fintech startup με χρηματοδότηση venture capital, σχεδιασμένη για μεταναστευτικές κοινότητες. Μακριά από το εξιδανικευμένο αφήγημα της Silicon Valley, η Nina εξερευνά τι σημαίνει να αναλαμβάνει κανείς τον ρόλο του ιδρυτή—παρά την αμφιβολία, την αβεβαιότητα και το βάρος της ευθύνης.

Μέσα από προσωπικές ιστορίες, πολύτιμα διδάγματα και στιγμές ανθεκτικότητας, αυτή η ομιλία αμφισβητεί τις συμβατικές αντιλήψεις για τις startups και προσφέρει μια εναλλακτική οπτική για την ηγεσία, την καινοτομία με σκοπό και το αληθινό νόημα της επιτυχίας. Είτε είστε επιχειρηματίας, επενδυτής ή φορέας αλλαγής, αυτή η κεντρική ομιλία θα σας εμπνεύσει να αγκαλιάσετε το απρόβλεπτο και να επαναπροσδιορίσετε τι σημαίνει να δημιουργείτε κάτι με πραγματική αξία.

Hackathon Κλειστή Εκδήλωση @C.Ioannina

Εργαστήριο Πειραματικής Ανάπτυξης Ιωαννίνων

Τα εργαστήρια πειραματικής ανάπτυξης είναι διεθνής πρακτική, που επιτρέπει την αντιμετώπιση προκλήσεων με βέλτιστο τρόπο. Καινοτόμες λύσεις, σχεδιάζονται και υλοποιούνται από ομάδες πειραματικής ανάπτυξης, οι οποίες αποτελούνται από συμμετέχοντες διαφορετικών δεξιότητες.

 

Στο πλαίσιο του TechFuse 2025, θα διοργανωθεί το Εργαστήριο Πειραματικής Ανάπτυξης των Ιωαννίνων, στον χώρο ανοιχτής καινοτομίας C.Ioannina (Κάνιγγος 1ΒΓ) το Σάββατο 15 Μαρτίου, μεταξύ 9.00 πμ και 2.00 μμ. Το εργαστήριο υποστηρίζεται από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, συν-διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Κόμβο Καινοτομίας DigiGov με τη συμμετοχή του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής και του τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

Οι ομάδες πειραματικής ανάπτυξης θα απαρτίζονται από φοιτητές και αποφοίτους των αντίστοιχων πανεπιστημιακών τμημάτων και εργαζομένους εταιρειών του οικοσυστήματος καινοτομίας και ψηφιακής οικονομίας των Ιωαννίνων. Αντικείμενο του εργαστηρίου είναι ο σχεδιασμός και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων για τις μελλοντικές προκλήσεις των Ιωαννίνων, οι οποίες θα προκύψουν από το Εργαστήριο Στρατηγικής Προόρασης Ιωαννίνων, που θα διοργανωθεί στο πλαίσιο του TechFuse 2025 την Τετάρτη (13/3). Οι λύσεις θα έχουν την μορφή καινοτόμων ψηφιακών προϊόντων ή υπηρεσιών, επιχειρηματικών ιδεών και προτάσεις πολιτικής, δημιουργώντας μία γέφυρα από το μέλλον στο παρόν. 

 

Στο τέλος του εργαστηρίου οι ομάδες έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν την πρόκληση στην οποία εργάστηκαν, την προσέγγιση τους και την λύση που υλοποίησαν. Η καλύτερη λύση θα κερδίσει το συμβολικό βραβείο των 300 ευρώ. 

 

Ως Κόμβος Καινοτομίας και Ψηφιακής Οικονομίας, σε συνεργασία με τους εταίρους μας, σκοπεύουμε να υποστηρίξουμε όσες ομάδες επιθυμούν να μετεξελιχθούν σε νεοφυείς επιχειρήσεις, να αναζητήσουν χρηματοδότηση και να αναπτύξουν εξωστρεφή δίκτυα πωλήσεων.

Τα οφέλη για τους συμμετέχοντες στο εργαστήριο πειραματικής ανάπτυξης είναι:

 

  • Θα εργαστούν πάνω σε σημαντικές προκλήσεις με καινοτόμο τρόπο, αποκτώντας δεξιότητες που είναι πολύτιμες στην αγορά εργασίας,
  • Θα έρθουν σε επαφή με εταιρείες του οικοσυστήματος καινοτομίας και ψηφιακής οικονομίας Ιωαννίνων, θα συνεργαστούν μαζί τους σε πραγματικές συνθήκες και θα δημιουργήσουν σχέσεις που βοηθούν στην αναζήτηση εργασίας.
  • Επίσης, οι εταιρειες του οικοσυστήματος καινοτομίας και ψηφιακής οικονομίας Ιωαννίνων θα γνωριστούν με νέους επαγγελματίες και στελέχη που αναζητούν εργασία, θα συνεργαστούν μαζί τους και θα μπορούν ενδεχομένως να στελεχώσουν κενές θέσεις.
supporters-desktop-image
supporters-mobile-image

Συνεργάτες Μέσων Ενημέρωσης

sponsor-image
sponsor-image
sponsor-image
sponsor-image

Δημιουργικός Συνεργάτης

sponsor-image
sponsor-image
Συνεργάτες Μέσων Ενημέρωσης
sponsor-image
sponsor-image
sponsor-image
sponsor-image