Πρόγραμμα

TIMEZONE: UTC +2

18:00 - 18:15

Ψηφιακή Εφαρμογή OLGA

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Δέσποινα Καβύρη, Διευθύντρια Ψηφιακής Εφαρμογής OLGA Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Οργανισμού «Πράξη Αγάπης»

Η 1η Ψηφιακή Εφαρμογή στην Ελλάδα για γυναίκες θύματα βίας, μέσω της οποίας κάθε γυναίκα μπορεί να στείλει γραπτό μήνυμα και να συνομιλήσει σε πραγματικό χρόνο, δωρεάν και ανώνυμα, με ψυχολόγο ή κοινωνικό λειτουργό.

Η εφαρμογή OLGA (olgaforall.gr) δημιουργήθηκε και υποστηρίζεται από τον Οργανισμό «Πράξη Αγάπης».

 

18:15 – 18:30

Εισαγωγή και χαιρετισμοί

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη & Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα

18:35 – 19:05

Η οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Γιάννης Παπαδημητρίου, δημοσιογράφος της Καθημερινής και συν-ιδρυτής της κοινότητας C.Ioannina

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου, δημοσιογράφος της Καθημερινής και συν-ιδρυτής της κοινότητας C.Ioannina, συζητάει με τους Χάρη Αντωνίου, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Neptune Maritime Leasing Ltd  Ταμίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΜΚΕ Κόμβος: Δίκτυα παγκόσμιου Ελληνισμού, Νίκο Καλογιάννη, Partner, FS Leader, PwC Greece, Νίκο Μανιάτη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΙΒΜ Ελλάδας & Κύπρου και Χρήστο Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς.

19:05 - 19:20

Η αξία χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου

Ο Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, αναλύει την ανάγκη της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος.

19:20 - 19:40

Οι επιπτώσεις της τεχνολογίας στην κοινωνία

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Έλσα Εξάρχου, Ιδιοκτήτρια Ξενοδοχείου Μικρό Πάπιγκο 1700 και Διευθύνων Σύμβουλος Branding Greece

Η Έλσα Εξάρχου, Ιδιοκτήτρια Ξενοδοχείου Μικρό Πάπιγκο 1700 και Διευθύνων Σύμβουλος Branding Greece, συνομιλεί με τον Επαμεινώνδα Χριστοφιλόπουλο, Επικεφαλής, Έδρα UNESCO για την Έρευνα του Μέλλοντος, ΙΤΕ και Πρόεδρο του MOMus.

19:40 - 20:00

Το παράδειγμα του STARTS4Water στην Πουλάτη της Σίφνου

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Ηρακλής Παπαθεοδώρου, Digital & Innovation Coordinator, Onassis Foundation

O Ηρακλής Παπαθεοδώρου, Digital & Innovation Coordinator, Onassis Foundation συνομηλεί με τη Αμαλία Ζέπου, Project Manager, Κόμβος Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αθηνών, Ελληνική Εταιρεία

20:05 - 20:20

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μετασχηματίζει τη ζωή μας

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Τάσος Κούτλας, συν-ιδρυτής της κοινότητας C.Ioannina

Η Λίτσα Παναγιωτοπούλου, Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, σε μια συζήτηση με τον Τάσο Κούτλα, συν-ιδρυτή της κοινότητας C.Ioannina, για τις πολλαπλασιαστικές αλλαγές που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη στη ζωή μας.

20:25 - 20:30

Αποφώνηση

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ:

09:30 - 09:35

Καλωσόρισμα, παρουσίαση προγράμματος

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ:

09:40 - 10:25

To ψηφιακό μέλλον των τραπεζικών ιδρυμάτων

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Θανάσης Ναυρόζογλου, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Natech

Ο Θανάσης Ναυρόζογλου, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Natech, συντονίζει μια θεματική κουβέντα με ειδικούς του τραπεζικού κλάδου για το ψηφιακό μέλλον των τραπεζών. Συμμετέχουν οι Ayhan Gunay, Foreign Units Portfolio Manager της Ziraat Teknoloji, Λάμπρος Γκόγκος, Ernst & Young Partner, CESA CNS FS Leader,  Γιάννης Διανέλλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Tora Wallet / Tora Direct, και  Gabriella Kindert, Banking Executive.

10:30 - 10:55

Πώς οι νέες τεχνολογίες επηρεάζουν τον δημόσιο και τον εργασιακό χώρο

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Γιάννης Ζαβολέας, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γιάννης Ζαβολέας, σε μια συζήτηση με τον Επίκουρο Καθηγητή της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Ιδρυτή/Διευθυντή της Urban Synergetics Lab, Δημήτρη Παπανικολάου.

11:00 - 11:40

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Μιχάλης Μωραΐτης, Strategist and C-Level executive / CIO / Business & Digital Transformation Global Leader

Ο Μιχάλης Μωραΐτης, Strategist and C-Level executive / CIO / Business & Digital Transformation Global Leader, συντονίζει μία κουβέντα με εκπροσώπους πολυεθνικών εταιρειών & μεγάλων επιχειρήσεων σχετικά με τα βήματα του ψηφιακού τους μετασχηματισμού και τις προκλήσεις που καλούνται να ξεπεράσουν. Συμμετέχουν ο Ανδρέας Δημητρίου, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων – ΠΙΝΔΟΣ, ο Δημήτρης Καββούρης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος & Διευθυντής Στρατηγικής του Ομίλου Συγγελίδη, ο Ιωάννης Καλλιάς, Διευθύνων Σύμβουλος της TÜV AUSTRIA Hellas & Περιφερειακός Διευθυντής για Βαλκάνια και Κύπρο, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Υπηρεσιών του Ομίλου TÜV AUSTRIA, και ο Νίκος Πετράκης, Country Manager Visa Greece.

11:45 - 12:10

Το ταξίδι της τεχνητής νοημοσύνης

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Μιχάλης Κοττάς, Μηχανικός Τεχνητής Νοημοσύνης IBM Ελλάδας

O Μιχάλης Κοττάς, Μηχανικός Τεχνητής Νοημοσύνης IBM Ελλάδας, παρουσιάζει λύσεις που μπορεί να φέρει η τεχνητή νοημοσύνη και αποκαλύπτει εφαρμογές στην εργασία, στην επιχειρηματικότητα και στην κοινωνία.

12:15 - 13:00

Πώς η Ελλάδα εξελίσσεται σε έξυπνο κράτος

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Αλέξανδρος Μελίδης, Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών

Ο Αλέξανδρος Μελίδης, Γενικός Διευθυντής, Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), συντονίζει μια συζήτηση με ειδικούς για τα βήματα του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας. Συμμετέχουν ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, η Λίλιαν Μήτρου, Καθηγήτρια του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο Στέφανος Κόλλιας, Πρόεδρος ΔΣ του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Ερευνας (ΕΔΥΤΕ – GRNET) & Ομότ. Καθηγ. ΕΜΠ, και η Κλειώ Σγουροπούλου, Καθηγήτρια, μέλος συμβουλίου διοίκησης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. 

13:00 - 13:35

Διάλειμμα

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ:

13:35 - 13:45

Χτίζοντας γέφυρα στις “Κοιλάδες του Θανάτου”

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Μιχάλης Βαφόπουλος, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Linked Business

Μαθήματα και παθήματα 15 ετών από τις προσπάθειες μετασχηματισμού των διαθέσιμων ανοιχτών δεδομένων σε χρήσιμα εργαλεία αποφάσεων για μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

13:45 - 14:05

Ο ρόλος της καινοτομίας στα επιχειρηματικά μοντέλα

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Μιχάλης Μωραΐτης, Strategist and C-Level executive / CIO / Business & Digital Transformation Global Leader

Ο Μιχάλης Μωραΐτης, Digital Transformation Executive and IT Strategist, συνομιλεί με τους Χρήστο Δράκο, Chief Technology Officer, Syngelides Automative Companies, Νίκο Μποτίνη, Εμπορικό Διευθυντή Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας Cisco, Νίκο Ρογκότη, Διευθυντή Πληροφορικής & Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων – ΠΙΝΔΟΣ, και Λάμπρο Τενέ, Επικεφαλής διαχείρισης Tech Χαρτοφυλακίου & Μετασχηματισμού, PublicNEXT, για το πώς η καινοτομία μετασχηματίζει τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς.

14:05 - 14:25

Πώς αναπτύσσεται ένα οικοσύστημα, η περίπτωση των Ιωαννίνων

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Τάσος Κούτλας, συν-ιδρυτής της κοινότητας C.Ioannina

Ο Philipp Deutscher, Executive-Tech Advisor-Speaker, συζητάει με τον Τάσο Κούτλα, συν-ιδρυτή της κοινότητας C.Ioannina για τις προϋποθέσεις ανάπτυξης του οικοσυστήματος και για την περίπτωση των Ιωαννίνων.

14:30 - 15:15

Νεοφυείς επιχειρήσεις – η αξία της αποτυχίας

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Λίτσα Παναγιωτοπούλου, Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Η Λίτσα Παναγιωτοπούλου, Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, συντονίζει μια συζήτηση με εκπροσώπους του ελληνικού οικοσυστήματος σχετικά με τα βασικά μαθήματα που πήραν κατά τη δημιουργία των εταιρειών τους. Συμμετέχουν οι Δημήτρης Ζαχαράκης, Συνιδρυτής και Διευθύνων σύμβουλος της Terracom S.A., Παντελής Ζαχάρης, Οικονομικός Διευθυντής της Tekmon, Γιάννης Κικίδης, Υπεύθυνος Παγκόσμιου Οικοσυστήματος της Renesas Electronics, Χάρης Κολιός, Ιδρυτής-Διευθύνων Σύμβουλος της Bio3dvet και o Γιώργος Σιδηρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Think Silicon an Applied Materials Company.

15:20 – 15:40

Ο μετασχηματισμός της ηπειρώτικης οικονομίας

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Γιάννης Παπαδημητρίου, δημοσιογράφος της Καθημερινής και συν-ιδρυτής της κοινότητας C.Ioannina

Συμμετέχοντες:

Αντιγόνη Βαγενά, Στέλεχος Περιφερειακής Συνοχής skywalker.gr

Στέφανος Παπανίκος, Διευθυντής στο τμήμα Στρατηγικής, Επιχειρηματικού Σχεδιασμού, Εξαγορών & Συγχωνεύσεων στη Deloitte Ελλάδος

Βασίλης Τσουκανέλης, Εντεταλμένος Εκτελεστικός Σύμβουλος Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου

15:40 - 15:55

A.I. – The game changer in battling financial crime

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: ABHISKEK CHATTERJEE, ΙΔΡΥΤΗΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, TOOKITAKI

Abhiskek Chatterjee, Founder & CEO, Tookitaki presents AI in the global fight against fraud and money laundering.

Discussion with Kathimerini Journalist & Co-Founder of C.Ioannina John Papadimitriou and Q&A with audience.

16:05 - 16:45

Παράγοντας καινοτομία για ιατρικές λύσεις

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Δημήτριος Ι. Φωτιάδης, Καθηγητής Βιοϊατρικής Τεχνολογίας , Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων / Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών - Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας

Ο Δημήτρης Φωτιάδης, Καθηγητής Βιοϊατρικής Τεχνολογίας , Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων / Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών – Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και ιδρυτής της PD Neurotechnology, συντονίζει μια κουβέντα με ειδικούς από τον κλάδο της τεχνολογίας και της υγείας για το πώς τα Ιωάννινα μπορούν να αναπτύξουν περισσότερο τον ιατρικό-τεχνολογικό κλάδο. Συμμετέχουν οι Γιώργος Παπαγιάννης, Επίκουρος Καθηγητής – Διευθυντής Εργαστηρίου Εμβιομηχανικής, Τμήμα Φυσικοθεραπείας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Γεώργιος Ματσόπουλος, Καθηγητής Διευθυντής Εργαστηρίου Βιοϊατρικής Τεχνολογίας στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Θέμης Έξαρχος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Διευθυντής του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Τμήματος Πληροφορικής του Ιόνιου Πανεπιστημίου, Στυλιανός Τίγκας, Επίκουρος Καθηγητής Ενδοκρινολογίας στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Διευθυντής, και ο Giuseppe Fico, Επίκουρος καθηγητής βιοϊατρικής τεχνολογίας στο Universidad Politécnica de Madrid.

16:50 - 18:45

Ο Κήπος με τα Μέλλοντα: ένα διαφορετικό ταξίδι για να φανταστούμε την Ευρώπη μέσα σε διαφορετικά δυνατά μέλλοντα

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος, Επικεφαλής, Έδρα UNESCO για την Έρευνα του Μέλλοντος, ΙΤΕ | Πρόεδρος, MOMus & Erica Bol, Conscious Future Designer

Ο Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος, Επικεφαλής, Έδρα UNESCO για την Έρευνα του Μέλλοντος, ΙΤΕ και Πρόεδρος του MOMus, συνομιλεί με την Erica Bol, Conscious Future Designer, για το πρότζεκτ «Futures Garden». 

18:45 - 18:50

Ευχαριστήριος επίλογος

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ:

Co-organizers:

logo logo

Powered by:

logo

Supported by:

logo logo logo logo

Under the auspices of:

logo logo

Creative partners:

logo
logos

Συνεργάτες Μέσων Ενημέρωσης

sponsor-image
sponsor-image
sponsor-image
sponsor-image
sponsor-image
sponsor-image

Δημιουργικός Συνεργάτης

sponsor-image